onsdag 26. november 2014

Bibliotek utstilling 2sta

Jeg synes 2sta sin utstilling var helt ok, men som den andre studieklassa syns jeg det også var mangel på kreativitet. Føler dette bli mye gjentaking fra forrige blogginlegg, for her også var det mye tekst og lite bilder og stikkord. Følte her også at de hadde prøvd for lite for å skaffe blikkfang, Synst de hadde gjort ting veldig enkelt og alle gruppene hadde brukt plakater. Syns til og med noen av plakatene var uryddige og litt vanskelige å forstå. 
Men det var en gruppe som skilte seg ut og det var plakaten om Opplysningstida. 
Den var en veldig fin plakat som hadde et godt innhold, passe mye fakta slik at leseren gidder å lese det som står på plakaten, dette kunne mange forbedret.

Jeg synes studieklassene ikke har prestert etter forventningene, idrettsklassen sette en høy standard som ikke de to andre klassene klarte å oppnå. Lite kreative plakater fra studieklassene og mye etterligning av idrettsklassen sine plakater.   

tirsdag 18. november 2014

evaluering av biblotitekutstilling

Det jeg lærte av denne utstillingen var grunnleggende fakta og informasjon om tidsepokene og hva temaene de hadde tatt for seg. Jeg syns plakatene var var helt greie, men ikke noe mer. Et enkel knep for å gjøre det mer interessant, er flere bilder og stikkord, istedenfor for mye kjedelige fakta som er fort gjort å ta for mye av.

Innholdet i plakatene var jevnt over bare ok og var kjedelige å se på i både farge og innhold, for min del var det for mye innhold og da blir det fort at folk ikke gidder å stå der å lese, noe som man kunne se tendenser til når folk begynte å spille sjakk i stedet. De fikk fram det de skulle, men meget lite kreativt

Måten de brukte for å vise fram om det de jobbet med var plakater, og de var som oftest firkantet. Var et par interessante plakater, grunnen til det var de hadde smashing farger og litt mindre tekst enn de andre. Syns jevnt over at 2id kjørte over 2stb når det kom til kreativitet.

Formålet traff målgruppen halveis, men var gjort meget kjedelig og tok ikke oppmerksomheten til folk. Hadde målgruppen vært for eldre kunne det vært mer aktuelt.

torsdag 13. november 2014

Reiser i litteraturen

En film jeg forbinder med reiser er jorden rundt på 80 dager, dette er en film jeg husker fra når jeg var litt yngre. Målet i disse filmene var at når du reiser om det er på ferie eller alle plasser utenom der du bor blir ofte noe man husker og ser på som spennende. Hovedpersonene i denne filmen har lyst til å oppdage verden, på grunn av han mener at han har et så ensformig liv. Han kommer rundt om i mange ulike kulturer og oppdager alle mulige typer folk, oppdager det som lærerikt og at ikke alle folk er like. Etterhvert finner han kjærligheten og innser at når man finner den rette er tiden for å finne seg et fast sted å bo. 

I opplysningstida var det ikke så lett å reise rundt, da hadde man ikke transportmiddel som gikk så fryktelig fort fram. Da hadde man hest og kjære som regel og brukte lang tid fra A til B. I dag har man alt mulig transport som går flere hundre kilometer i timen og man kommer F.eks. fra Norge til USA på 16 timer, hadde det vært i opplysningstida ville man brukt kanskje flere år.

Much ado about nothing

Humor for meg er når det blir etterligna, brukt ironi og  how i met your mother. Barney stinson i den serien er nesten humor oppsummert for meg. Men den beste humoren og morsommeste øyeblikkene skjer med venner, spesielt de situasjonene det skjer misforståelser syns jeg er spesielt morsomme.


Dagens humor synes jeg personlig er mye bedre enn den på renessansen. Grunnen til det er humoren på den tiden var mye mer bleik og lite fargerik, da var det ingen som ville drite i alt og alle , å dreiv med skøyerstreker istedenfor å ha respekt for hver enkelt person de møtte på.  Humoren i dag blir dratt mye lenger og det er helt vanlig å tulle. 

Trekk som var typiske for renessansen, som vi så i denne filmen var at mennesket var i sentrum og synes jeg var klart å tydelig budskap i filmen. Grunnen til at det var svart/hvitt farger i filmen, er at i rennesansen var ting ofte dystert og mørkt.  Filmen handla mye om kjærlighet og sjalusi også, noe som er som i tid er aktuelt den dag i dag 




torsdag 30. oktober 2014

musikk og forfatteroppgave

Gruppearbeid

Jeg hadde rolle som en liten rolle og var med å hjelpe til bak kulissene. Syns vi har fått et bra sluttresultat og samarbeidet har vært godt under prosessen. Syns vi ikke kunne ha gjort så mye annerledes, på grunn av vi vår både kreative og holdt oss til tema. Jeg syns vi fikk til det, på grunn av de kriteriene som vart satt før vi begynte var brukt og vi formidla det på en god måte.

Å jobbe på denne måten funket bra, fordi vi fikk samarbeide og på gruppa kommuniserte vi bra og lærte hverandre om Dorothe på gruppearbeidet. Syns du får inn stoffet lettere og du husker dette lengre frem i tid.

At det er andre måter å gjøre en oppgave på som er bra, med forskjellige metoder. Våres metode er kanskje ikke den med mest informasjon, som de andre kan ha gjort bedre.

Noen element jeg ville brukt i for å skrive en essay fra utstillingen, ville kanskje ha vært ulike tema forfatterne tok opp og ville få fram. Eller ting som vekker interesse om forfatterne.


Musikk


Før i tida hadde folk da så mye annen enn salmer å høre på eller lese, og de var mye mer overtroiske. I dag er det mer etter hva stemning folk er i og hva de liker og blir inspirert av. I dag er det mye mer utvalg i velge ting du blir inspirert, musikk er nok det som blir brukt mest.




fredag 24. oktober 2014

Blogginlegg veke 44 om Essay

Det jeg forbinder med essay er at det er en sak som ofte er dagsaktuell som du tar opp og skriver om. du debatterer på en måte mot deg selv og noen ganger er saken noe personlig som du brenner for å få fram. Essay er en artikkel som blir sett med subjektivt perspektiv og har ofte ikke så mange synsvinkler. Den skal holdes saklig ! Litt det samme som kåseri vil jeg påstå å si.

Skulle jeg skrevet en essay så ville jeg tatt opp et dagsaktuelt tema som jeg synes er personlig for meg, og som jeg interessert meg for. Jeg ville startet rolig med hvordan jeg skulle debattere, og der etter gradvis godt mer inn i kjerna av saken og gjort det mer personlig og debattert som bare det. Men jeg vile også prøvd så godt jeg kunne å holde meg saklig.

onsdag 8. oktober 2014

blogginlegg veke 41

1. Grunnen til at det ikkje er med nokon trylledrikk i filmen, trur eg er fordi det ville vore ein litt merkeleg slutt på ein realtisk og truverdig film. Trylledrikken ville ikkje ha passa inn i filmen.

2. Situsjonen er vanskeleg og ho har ikkje lyst til å såre nokon, så velger å prøve eit slags dobbeltspel, men blir avslørt etter ein stund. hennes kjærlrik for tristan klarde ho ikkje å halde følelsane tilbake.

3.  Dette er ein kjærleikshistorie som er symbolsk for middelaldern, fordi fikk ikkkje alle velge kvem dei skulle gifte seg med og det var vanskligrere tider da.

4. Miljøet er fra gammelt tid og kulturen styrde mykje i form av normer og regler.


5. Den kjælriken er umogleg fordi Isolde er gifta bort til ein annan mann, og på dei tidene skulle man ikkje være utro mot sin ektemann for han var sjefen i huset.

6. Att forboden kjærleik var vanskeleg håndtere og i eketeskap skulle man halde seg til den du er gift med, sjølv kvor lite lyst man hadde.

søndag 9. mars 2014

bloggoppgave veke 10

I starten av dette kapittelet blir tatt med i bilen til Mathias og hans mor. Han sier at hun skal dø og slår henne i bakhodet gjentatte ganger. Og for første gang i fortellinga ser vi alt fra Mathias  sitt perspektiv. grunnlaget for at han slo henne i bakhodet blir fortalt med at moren hans er utro med en mann som ikkee har nipler, det har ikke Mathias heller ( En slags sykdom han har). Da skjønner han at det er faren hans, den biologiske. Så når moren kommer inn i bilen igjen, gjør han forbrytelsen og bilen triller nedover mot elva, noe som ikke Mathias hadde forventet. I panikk slår han knuser han ruta og får svømt til land. På land står det to menn og tar han imot, og spør om det er var flere i bilen. Han svarer nei, og vil at moren skal dø. 

I resten av kapittelet forteller han om alle drapene han gjør. Og motivene for alle drapene blir gjort på grunn av de også har vært utro. Akkurat som hans mor. 


søndag 12. januar 2014

Snømannen uke 2

Kap.20:
Teamet til Harry prøvar seg med å lure "snømannen" istedantfor og prøve å finne han, så seier dei at saken er ferdig og med det håpar at han snømannen skal melde seg sjølv. politiet trur at det er Fillip Becker som har drepe Camilla Lossius, men Harry er ikkje overbevist om det. Så han forsettar saken på eigen hand.
Mannen til Camilla Lossius er ein ung "hingst" som verkeleg veit å ta seg til rette i eit forhold, og hans navn er Erik. Han er nemeleg ved fleire anledningar vore utro, og spesielt er det prata om at han har hatt eit forhold til kona til Becker. Becker fant greie på dette og dermed vil Harry prate med erik om dette for å finne ut om han hadde eit mtiv for å drepe. Men han treffe ikkje på Erik, han finn nemelg Cammila. Han prater ut med Camilla for å komme til bunns i dette. I slutten av kapittelet får Harry ein invitasjon til talskshowet Bosse.

Kap.21:

Kapittelet startar med at Harry er i studio 1 på grunn av er skal talkshowet spelast inn.  talkshowet i seg sjølv var god underholdning og var kjent som fredagens" høgdepunkt". Dette var ideelt å fortelje at saken var "løyst" . Men ting går ikkje som planlagt for Harry og han får ikkje moglegheit til å fortelje om saken. Og sakte men sikkert går talkshowet mot slutten og Harry blir meir og meir stressa på grunn av at han ikkje får sagt det han ville. Men rett før ein låt kjem, innrømar harry at saken ikkje er ferdig.  
Kap:22: Talkshowet er ferdig og Harry møtar på politisjef Hagen. Han var ikkje spesielt fornøgd med at Harry hadde uttalt seg slek som han gjorde om saken. Hagen gjer som konskvens at Kathrine Bratt får i oppgave om å følje Harry kvar som helst, når som helst får å ha kontroll på kva han gjør. Stemningen blir ikkje veldig god av dette, og det er bittarheit mellom dei to karane. 

Kap.23: Harry og tresko ser gjennom ein film. Også Arne Stør er med for å sjå. Dei prøvar og finne ut om Støp lygar. Harry er desperat etter å finne journaler frå Marienlystklinniken, men når finn dei er journalane sletta. Harry og Tresko kjem opp til slutt med ein teori om at Arne Støp hadde reist rundt i dette land og misshandla kvinnar før han hadde drepe samtlige av dei.